Articole/Știri

Echipa Biroului de avocatură DOMOCOȘ LAW dispune de capacitatea profesională de a propune prin avocați specializați soluții juridice relevante, abordând în mod complet și eficient inclusiv cauze de o complexitate deosebită în toate domeniile dreptului.

Venind în întâmpinarea problemelor juridice de actualitate cu care se confruntă justițiabilii, în cadrul prezentei secțiuni, sub egida rubricii: ÎNTREBĂRI FRECVENTE. RĂSPUNSUL NOSTRU, avocații Biroului DOMOCOȘ LAW își propun să răspundă,  în mod punctual, întrebărilor frecvente și curiozităților incidente în diverse materii, după cum urmează:

Sunt chemat în judecată de către recuperatorii de creanțe pentru un contract/abonament de telefonie. Ce fac?

publicat la data 6 nov. 2023, scris de Vlad Domocos
Nu sta în pasivitate! În cazul în care ești chemat în judecată de către recuperatorii de creanțe pentru un contract/abonament de telefonie etc trebuie să formulezi apărări/să invoci excepții. Chiar dacă datoria este una veche, prescripția nu operează în mod automat. Prescripția trebuie invocată în instanță !
Citește articolul
Contestație decizie pensie (avocat pensie Oradea). Adeverințe grupa I și/sau II. Adeverințe sporuri (avocat adeverințe Oradea). Recalculare pensie.

publicat la data 1 nov. 2023, scris de Vlad Domocos
Cum se contestă decizia de pensionare? Cum obțin adeverințele privind încadrarea în grupa I și/sau II-a de muncă? Cum obțin adeverințele pentru sporuri? Cum se recalculează pensia?
Citește articolul
Contractul de vânzare-cumpărare. Drepturi și obligații. Acte necesare și detalii privind impozitul.

publicat la data 23 oct. 2023, scris de Vlad Domocos
Doresc să închei un contract de vânzare-cumpărare. Care sunt drepturile și obligațiile? Care sunt actele necesare la încheierea unui contract de vânzare-cumpărare? Datorez impozit pe transferul proprietății?
Citește articolul
La ce trebuie să fii atent când închei o promisiune de vânzare-cumpărare (antecontract de vânzare-cumpărare)?

publicat la data 6 oct. 2023, scris de Vlad Domocos
Doresc să închei o promisiune de vânzare-cumpărare (antecontract). La ce trebuie să fiu atent când închei o promisiune de vâzare-cumpărare? Află răspunsul la cele mai comune întrebări despre promisiunea de vânzare-cumpărare.
Citește articolul
Tutela specială (punerea sub interdicţie 2023)-Ce este tutela specială? Avocat tutelă specială

publicat la data 3 oct. 2023, scris de Vlad Domocos
Ai nevoie de autorizarea instanţei? Ce este tutela specială (punerea sub interdicţie)? Cum obţin tutela specială?
Citește articolul
Am condus fără permis, beat sau drogat și am omorât una sau mai multe persoane? Ajung la închisoare?

publicat la data 22 iul. 2023, scris de Vlad Domocos
Dacă ai condus fără permis, cu permisul suspendat, anulat sau retas și ai produs uun accident în care au murit una sau mai multe persoane, poți ajunge direct în penitenciar !. Contactează de urgență un avocat pentru a primi lămuririle necesare !
Citește articolul
Avocat redactare contracte. Analiză și negociere contracte. Asistare la semnarea contractelor.

publicat la data 20 iul. 2023, scris de Vlad Domocos
Biroul de avocatură Domocoș asigură prin avocați specializați servicii de redactare, evaluare (analiză), negociere și asistare la semnarea contractelor.
Citește articolul
TERMEN LIMITĂ 20 NOIEMBRIE 2023 PENTRU DEPUNEREA CERERII -SE ELIBEREAZĂ TITLURI DE PROPRIETATE PENTRU TERENURI/ZONE NECOOPERATIVIZATE - CONSULTĂ UN AVOCAT!

publicat la data 27 oct. 2023, scris de Vlad Domocos
CUM SE ELIBEREAZĂ TITLURI DE PROPRIETATE PENTRU TERENURILE NECOOPERATIVIZATE? Ce trebuie să fac pentru a primi titlul de proprietate pentru un teren necooperativizat?
Citește articolul
SE REEXAMINEAZĂ TOATE MĂSURILE DE PUNERE SUB INTERDICȚIE !

publicat la data 26 apr. 2023, scris de Vlad Domocos
În următorii 3 ani, în condițiile art. 20 din Legea nr. 140/2022 toate persoanele puse sub interdicție vor fi citate în fața instanței de tutelă în vederea reexaminării de către un judecător a punerii lor sub interdicție.
Citește articolul