Articole/Știri

Echipa Biroului de avocatură DOMOCOȘ LAW dispune de capacitatea profesională de a propune prin avocați specializați soluții juridice relevante, abordând în mod complet și eficient inclusiv cauze de o complexitate deosebită în toate domeniile dreptului.

Venind în întâmpinarea problemelor juridice de actualitate cu care se confruntă justițiabilii, în cadrul prezentei secțiuni, sub egida rubricii: ÎNTREBĂRI FRECVENTE. RĂSPUNSUL NOSTRU, avocații Biroului DOMOCOȘ LAW își propun să răspundă,  în mod punctual, întrebărilor frecvente și curiozităților incidente în diverse materii, după cum urmează:

SE REEXAMINEAZĂ TOATE MĂSURILE DE PUNERE SUB INTERDICȚIE !

publicat la data 26 apr. 2023, scris de Vlad Domocos
În următorii 3 ani, în condițiile art. 20 din Legea nr. 140/2022 toate persoanele puse sub interdicție vor fi citate în fața instanței de tutelă în vederea reexaminării de către un judecător a punerii lor sub interdicție.
Citește articolul
Traficul de droguri și etnobotanice. Deţinerea şi consumul de droguri - avocat Oradea/avocat Aleșd

publicat la data 20 apr. 2023, scris de Vlad Domocos
PEDEPSE URIAŞE !!! -află care sunt consecinţele juridice şi ce pedepse rişti în cazul traficului de droguri şi a operaţiunilor cu etnobotanice !
Citește articolul
Soarta polițelor încheiate cu EUROINS. Ce mai rămâne de făcut?

publicat la data 19 mar. 2023, scris de Vlad Domocos
Am încheiat o poliță de asigurare la societatea EUROINS. Ce trebuie să fac după anunțul DECIZIEI AUTORITĂȚII DE SUPRAVGHERE FINANCIARĂ(ASF) -denumită în continuare DECIZIA ASF cu privire la retragerea autorizației de funcționare a companiei EUROINS ROMÂNIA ASIGUARE REASIGURARE S.A?
Citește articolul
MIT vs REALITATE ! Ce este un accident de circulație? Ce obligații avem în cazul producerii unui accident de circulație? Pot muta mașina dacă am avut accident?

publicat la data 24 feb. 2023, scris de Vlad Domocos
Articolul 1 din seria MIT vs REALITATE:( Despre "Codul Rutier" pe înțelesul tuturor): ACCIDENTUL DE CIRCULAȚIE. OBLIGAȚII
Citește articolul
Ce pot să fac dacă sunt executat silit? Contestația la executare. Suspendarea executării silite. Ridicare poprire/sechestru.

publicat la data 8 feb. 2023, scris de Vlad Domocos
Ești executat silit? Ai poprire pe cont/salariu? Ai încheiat un contract de credit dezavantajos? Ai primit o înștiințare/somație de la executorul judecătoresc și nu știi ce să faci?
Citește articolul
ÎNREGISTRAREA CONTRACTULUI DE ÎNCHIRIERE LA ANAF ESTE OBLIGATORIE ÎNCEPÂND CU 1 IANUARIE 2023 ! Află toate detaliile !

publicat la data 24 ian. 2023, scris de Vlad Domocos
Este obligatorie înregistrarea contractului la ANAF în 2023? Nu am înregistrat contractul de închiriere la ANAF? Cum procedez? Care este termenul de înregistrare al contractului de închiriere la ANAF? Există o diferență între contractele aflate în derulare la data de 1 IANUARIE 2023 și cele încheiate ulterior acestei date? De...
Citește articolul
Ce este consultanţa juridică? Când trebuie solicitată consultanţa juridică? Care sunt avantajele consultanţei juridice?

publicat la data 20 ian. 2023, scris de Vlad Domocos
Am nevoie de o consultanţă juridică din partea unui avocat din Oradea sau Aleşd? Ce trebuie să fac? Cum pot obţine o consultanţă juridică online?
Citește articolul
CONTRACTUL DE DONAȚIE -tot ce trebuie să știi !

publicat la data 21 dec. 2022, scris de Vlad Domocos
Ce este contractul de donație? Cum putem încheia contractul de donație? Se poate revoca donația?Poate fi revocată donația între soți?
Citește articolul
Sunt cercetat într-un dosar penal. Ce trebuie să cunosc? Care sunt drepturile și obligațiile mele în faza de urmărire penală? Cum mă pot apăra?

publicat la data 16 dec. 2022, scris de Vlad Domocos
Sunt urmărit penal, trebuie să mă apăr? Am un dosar penal, cum pot să scap? Care sunt drepturile mele într-un proces penal? Trebuie să merg la avocat dacă am un proces penal pe rol ? DA ! TREBUIE !
Citește articolul