Articole/Știri - Ce este consultanţa juridică? Când trebuie solicitată consultanţa juridică? Care sunt avantajele consultanţei juridice?

Ce este consultanţa juridică? Când trebuie solicitată consultanţa juridică? Care sunt avantajele consultanţei juridice?


publicat la data 20 ian. 2023, scris de Vlad Domocos

Biroul de avocatură Domocoş Law răspunde, prin avocaţi specializaţi, nevoilor de consultanţă ale clienţilor, indiferent de calitatea acestora, persoane fizice sau juridice. 
La şedinţa de consultanţă juridică programată veţi beneficia de opinia juridică a cel puţin doi (2) avocaţi. La nevoie, în domenii strict specializate, opiniile avocaţilor por fi confirmate de specialişti în materie (practicieni în insolvenţă, lichidatori, notari publici, executori judecătoreşti etc).

Programează o consultanță juridică – avocat ORADEA ->Cauți un avocat în Oradea pentru a programa o consultanță juridică? Biroul de avocatură Domocoș furnizează servicii de consultanță juridică la sediul din Oradea, în fiecare zi de LUNI și VINERI între orele 14:00-20:00. 

Programează o consultanță juridică -avocat ALEȘD -> Cauți un avocat în Aleșd pentru a programa o consultanță juridică? Biroul de avocatură Domocoș furnizează servicii de consultanță juridică la sediul din Aleșd, în fiecare zi de JOI și SÂMBĂTĂ între orele 10:00-15:00.

Cauți un avocat ONLINE pentru a programa o consultanță juridică? Biroul de avocatură Domocoș furnizează servicii de consultanță juridică ONLINE. Programează o consultanță ONLINE -avocat ONLINE.

BINE AȚI VENIT ! 
În rândurile ce urmează vă vom explica ce înţelegem prin consultanța juridică, când trebuie solicitată şi care sunt avantajele.
1.CE ÎNȚELEGEM PRIN CONSULTANȚĂ JURIDICĂ? (...) SAU SFATUL AVOCATULUI.
Consultanța juridică poate fi privită în termeni simpli ca sfatul juridic oferit de avocat problemei cu care te confrunți. Opinia juridică oferită se va baza pe reglementările legale în vigoare şi va ţine cont de alte situaţii juridice asemănătoare sau identice. Nu oferim răspunsuri bazate pe credinţe populare, discuţii între vecini şi nu ne punem nădejdea în grupuri de facebook sau whatsapp(...). Dacă sunteţi adepţii fenomenului “le ştiu pe toate”, discuţia noastră trebuie să se oprească aici. Dacă aveţi încredere în specialişti, indiferent de domeniu, vă asigurăm că veţi înţelege perfect !
Cunoaștem! Suntem în secolul vitezei, al internetului (...)Sigur, întrebarea care se naște pe buzele tuturor este următoarea: “De ce să apelez la un avocat când găsesc atât de multă informație gratuită la un click distanță?” Pentru că legile se schimbă sau pentru că toate actele normative se bucură de interpretări? Pentru că informația gratuită publicată și ușor accesibilă nu este conformă cu legea în vigoare ? Pentru că nu veți putea verifica dacă autorul articolului livrat pe internet are studii juridice sau este avocat? Pentru că potrivit dreptului român nicio persoană nu se poate prevala de necunoașterea legii? Pentru că, cu foarte mici excepții, programele legislative care conțin acte normative la zi nu sunt gratuite ? Și lista poate continua (…) Acum că v-am trezit interesul și v-am intrigat (puțin), vom trece la lucruri mai serioase și vom explica, în mod punctual, de ce este bine să solicitați opinia un avocat.

2.CUM SE DESFĂȘOARĂ O ȘEDINȚĂ DE CONSULTANȚĂ JURIDICĂ? CE TREBUIE SĂ ȘTIM? 
Consultanța juridică presupune următoarele etape:
a.Veți prezenta avocaţilor problema dumneavoastră (starea de fapt)
Într-o primă fază, ne veți prezenta pe larg problema dumneavoastră, conform propriilor convingeri. Pe parcursul relatării, avocații vă vor pune întrebările pe care aceștia le consideră relevante.
b.Veți prezenta înscrisurile pe care le dețineți și care au legătură cu problema juridică
Pentru a vă putea informa complet și corect, avocații biroului vă pot primi și evalua înscrisurile pe care le dețineţi anterior întâlnirii stabilite. Astfel, la data convenită, avocații nu vor mai pierde timp pentru a studia înscrisurile și își vor putea canaliza energia în vederea oferirii celor mai bune soluții.
Înscrisurile se pot transmite prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță. Aflați mai multe în secțiunea CONTACT.
c.În baza relatării și a înscrisurilor prezentate, avocații vă vor îndruma, vă vor prezenta posibilele soluții legale și vă vor aduce la cunoștință dacă demersul dumneavoastră necesită concursul altor specialiști (funcționari publici, notari publici, executori judecătorești, practicieni în insolvență etc)
Fiți fără grijă ! În condițiile în care problema dumneavoastră nu este de competența unui avocat vă vom aduce la cunoștință acest aspect și o să încercăm să vă punem în legătură cu colaboratorii noștri, oameni pe care îî considerăm cei mai buni, potriviți pentru problema dumneavoastră. 
Răspundem și la întrebarea dumneavoastră! ->NU, NU VEȚI ACHITA NICIO TAXĂ ÎN CONDIȚIILE ÎN CARE AVOCATUL NU ESTE COMPETENT SĂ VĂ SOLUȚIONEZE PROBLEMA !
d.În etapa finală, avocații vă vor prezenta care sunt șansele de reușită și vă vor informa asupra costurilor
La sfârșitul discuției, după ce avocații biroului vă vor îndruma în vederea alegerii celei mai bune soluții și vă vor informa despre șansele de reușită, veți fi în măsură să hotărâți dacă vă continuați sau nu demersurile.
De asemenea, vă vom aduce la cunoștință o altă componentă esențială: PREȚUL (COSTUL) și vom calcula pentru dumneavoastră costurile aproximative pentru fiecare etapă procesuală în parte (taxa judiciară de timbru, onorariul expertului judiciar, onorariul de avocat etc)

3.CÂND ESTE BINE ŞI CÂND ESTE NECESAR SĂ SOLICITĂM UNUI AVOCAT O CONSULTANȚĂ JURIDICĂ? 
Din punctul nostru de vedere, este bine să consultaţi un avocat imediat ce vă loviţi de o problemă juridică. Această modaliate vă permite să cunoaşteţi de la un moment incipient legislaţia în vigoare, şansele de câştig şi de pierdere precum şi, cu aproximaţie, intervalul de timp necesar pentru soluţionarea problemei dumneavoastră. Pe lângă cunoaşterea acestor chestiuni, veţi fi în măsură să evaluaţi componenta financiară şi să răspundeţi celei mai importante întrebări: „Merită?”.
De asemenea, considerăm necesară opinia unui avocat specializat în toate situaţiile care presupun existenţa unui litigiu pe rolul instanţelor sau o sesizare pe rolul parchetelor (dosare penale). Indiferent că discutăm despre dreptul civil, comercial, fiscal, administrativ sau penal, şansa unei reuşite în lipsa unei opinii de specialitate este extrem de scăzută. De ce? Pentru că legea impune anumite condiţii care dacă nu sunt îndeplinite pot avea ca şi finalitate „pierderea unui proces”. Vă oferim cel mai facil exemplu: deşi reclamantul are dreptate pe fondul cauzei şi poate prezenta o sumedenie de probe, datorită invocării instituţiei prescripţiei (a trecerii unui anumit termen) nu va putea obţine admiterea cererii sale. Şi credeţi-ne pe cuvânt, lista poate continua (...).


6.CARE SUNT AVANTAJELE? AM CEVA DE PIERDUT?
Veți cunoaște de la început șansele de reușită. Nu uitați ! De multe ori nu tot ce este imoral este și ilegal !;
Veți lua o decizie în cunoștință de cauză evitând o risipă de resurse financiare și veți câștiga timp;
Veți porni o procedură administrativă sau judiciară respectând rigorile legii;
Veți minimiza șansele de a pierde un proces și de a achita cheltuieli de judecată părții adverse (Ex: dacă recunoașteți pretențiile părții adverse până la primul termen de judecată nu veți putea fi obligat la cheltuieli de judecată decât în condiții limitativ prevăzute de lege)
Veți evita un litigiu rezultat din necunoașterea legii și, cel mai important, nu vă veți face de râs (vă oferim și cel mai amuzant și des întâlnit exemplu în drept: justițiabilii care “merg până la HAGA” neștiind că, instanța de la HAGA +(Tribunalul Penal Internațional) judeca genocide, crime de război și crime împotriva umanității, nicidecum probleme legate de limitele dreptului de proprietate cum ar fi stabilirea liniei de hotar între două proprietăți -cunoscută popular sub denumirea de mejdă...) 

AVOCAT CONSULTANŢĂ ORADEA  TEL: 0758 360 112
AVOCAT CONSULTANŢĂ ALEŞD     TEL: 0747 108 008
AVOCAT CONSULTANŢĂ ONLINE    

Programează o şedinţă de consultanţă juridică: Alege simplu şi uşor pachetul potrivit pentru tine ! 

Te invităm să afli mai multe detalii despre noi pe pe www,domocos-law.ro